BARSELONA U OKTOBRU – GRUPNI AVIO ARANZMAN

BARSELONA U OKTOBRU – GRUPNI AVIO ARANZMAN

Prevoz:avion
Trajanje aranzmana: 22.10.-26.10.2017

BARSELONA U OKTOBRU
AVIONOM IZ DUBROVNIKA
22.10.-26.10.2017

CIJENA: 385 € – za prijave do 01.09.
( SA UKLJUCENIM AERODROMSKIM TAKSAMA)
GRUPNI ARANZMAN
(avio karte sa svim taksama, svi transferi, 4 nocenja sa doruckom u hotelu sa 4*, obilasci po programu)

Barselona je glavni grad pokrajne Katalonije i drugi grad po velicini u Španiji. Nalazi se na obalama Mediterana, u dolini koja je okružena morem na istoku, planinama Sijera de Koljserola na zapadu, rijekom Ljobregat na jugu i rijekom Besos na sjeveru. Barselona je grad koji ima dušu, cini se da je u njoj sve podjednako lijepo, i ono što stiže iz daleke prošlosti i ono što je tek nedavno ugledalo svjetlost dana. Ona je osobena, jedinstvena i prepoznatljiva zahvaljujuci prije svega katedrali Sagrada Familiji, nedovršenom dijelu cuvenog španskog arhitekte Antonija Gaudija, zatim Parku Guelj – mjestu gdje je poznati arhitekta živio poslednjih 20 godina svoga života… Jedno od najprivlacnijih mjesta je šetalište Las Ramblas koje se nalazi izmedu Trga Katalonije i luke. Barselonu karakteriše mediteranska klima sa dugim, žarkim i suncanim ljetima i vlažnim i blagim zimama.

Program putovanja:

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  / NEDELJA – 22.10.2017. / PODGORICA – DUBROVNIK – BARSELONA /

Okupljanje grupe na parkingu kod hotela „City“ u 09:00 h. Polazak autobusa do Dubrovnika je predviđen u 09:15 h. Polijetanje sa Dubrovačkog aerodroma u 15:15 h. Slijetanje na aerodrom u Barseloni u 17:35 h. Nakon izlaska sa aerodroma predviđen je panoramski razgled grada sa vodičem: Plaza Catalunya, La RamblaCatedrala, Boqueria (najljepša i najstarija pijaca u Španiji) Plaza Real, Colombov spomenik… Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN / PONEDELJAK – 23.10.2017. / BARSELONA /

Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak Barselone u pratnji vodiča: stadion Nou Camp, brdo Monjuic – na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimic, Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće Casa Batlo i Casa Mila, Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Vidjećemo i staro gradsko jezgro Gotska četvrt – većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana – Catedrala, zgrada Opštine… Slobodno vrijeme u centru grada. Mogućnost posjete Akvarijumu. Povratak u hotel metroom. Uveče zajednički odlazak metroom do plaza Espanya. Individualni povratak. Noćenje.

3. DAN / UTORAK – 24.10.2017. / BARSELONA /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras: Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero – istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru -muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče Flamenco show. Noćenje.

4. DAN / SRIJEDA – 25.10.2017. / BARSELONA /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parkovima Guelj, Ciutadela i etno selu “Pueblo Espanol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30-ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak metroom u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN / ČETVRTAK – 26.10.2017. / BARSELONA – DUBROVNIK – PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i transfer do aerodroma (oko 09:30 h) i let za Dubrovnik u 12:20 h. Po slijetanju na dubrovački aerodrom predviđen je transfer do Podgorice. Kraj programa.

U CIJENU ARANZMANA  JE UKLJUCENO :
• Avionska karta na relaciji Dubrovik – Barselona , Barselona-Dubrovnik
• Transfer : Podgorica – Dubrovnik – Podgorica
• 4 noćenja u hotelu „Gran via fira“  sa 4* u   Barseloni  na bazi N/D, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
• Transferi  aerodrom-hotel-aerodrom
• Usluge vodica tokom cijelog putovanja
•aerodromske takse

U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO :
• Fakultativni izleti I ulaznice za muzeje, karte za metro
• Putničko osiguranje 5€ ( moze se uzeti u agenciji )
• Individualni troškovi
•lokalne takse ,placaju se na recepciji hotela ( jedan euro po noci po osobi)
•doplata za jednokrevetnu sobu 125 eura

Napomene :
-Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 35 osoba
-Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 25 osoba. Placanje se vrsi u agenciji najkasnije 7 dana pred put
NACIN PLACANJA:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

– Organizator putovanja je Montesol Travel, licenca broj 320 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja
– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju